• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
 • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
 • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
 • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
 • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
 • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
 1. Marc Legendre

Boeken geschreven door Marc Legendre

Boeken geschreven door Marc Legendre

Marc Legendre (Antwerpen, 15 april 1956) is een Vlaams striptekenaar en scenarioschrijver.Marc Legendre werd geboren in de Antwerpse wijk Seefhoek. Na zijn middelbare school begon hij aan de universiteit een studie Germaanse Filologie, deze studie voldeed echter niet aan zijn verwachtingen en hij besloot over te stappen op een studie Toegepaste Grafiek. Na zijn afstuderen ging hij in dienst als hoofdredacteur bij het stripblad Kuifje. Hoewel hij veel affiniteit met strips voelde, bleek deze rol achter de schermen niet de voldoening te geven die hij verwachtte.

In 1983 maakte hij, onder het pseudoniem Ikke, zijn tekendebuut in het stripblad Robbedoes, met de strip Biebel. Een reeks over een opstandige jongen schreven door Marck Meul. Na een jaar gaat hij, naast de tekeningen, ook de scenario's voor zijn rekening nemen. Hierna gaat het snel met de carrière van Legendre. In 1990 startte hij met tekenaar Jan Bosschaert de realistische stoere meidenreeks Sam, over een meisje dat werkt in een garage. Hierna start hij met het schrijven van nog vier reeksen: Bang! met Yurg en Cactus met Jef Wellens, Klipper met Marcel Rouffa en Kas. In september 1993 werd hij hoofdredacteur van het Suske en Wiske weekblad.

In 1995 kwam er een ommekeer in zijn leven. Tijdens een wereldreis met zijn vrouw, strandde Legendre met hun zeilboot op het Canarische Eiland El Hierro. De reparatie van de boot nam enige tijd in beslag, waarin de twee verknocht raakten aan het eiland. Zij besloten hun leven in België vaarwel te zeggen en zich te vestigen op het eiland. Hij legde hij zijn functie als hoofdredacteur van het Suske en Wiske weekblad neer en staakte zijn tekenactiviteiten. In 2004 zou hij over deze periode het boekCoño schrijven.

Vanaf El Hierro startte hij de strips Waterland, met Jeff Broeckx, Mecanic met Yurg en Chip met Dirk Michiels. Hierna werd het stil rond Legendre. Hij leidde een teruggetrokken bestaan en liet slechts sporadisch van zich horen met ontwerpen of televisiewerk. Voor The House of Books startte hij met het schrijven van jeugdliteratuur: de reeks Screamteam waarvan tot nu 4 titels verschenen en het opgemerkte 'Vroeger is Voorbij'.

In 2005 werd de stilte doorbroken toen het boek Finisterre verscheen, een realistisch getekende striproman, geheel gericht op volwassenen. Hiermee speelde Legendre zich weer in de kijker van het Belgische publiek. Het bleek een definitieve breuk met zijn Biebel-verleden. In 2007 verscheen de grafische roman, of literaire strip, Verder, die als eerste stripverhaal in het Nederlandse taalgebied genomineerd werd voor de Libris Literatuur Prijs. Zijn werk Reynaert de Vos uit 2010, gemaakt in samenwerking met René Broens, was een stripbewerking van het Middelnederlandse werk Van den vos Reynaerde. Hierin gebruikte hij een techniek met grafisch bewerkte foto's voor de tekeningen.

In 2012 werd Legendre aangesteld om scenario's te schrijven voor De Rode Ridder. In 2013 verscheen het eerste album uit de reeks Amoras, een spin-offreeks van Suske en Wiske, waarvan Legendre de scenarioschrijver is.

Legendre kreeg in 2013 de Bronzen Adhemar/Vlaamse Cultuurprijs voor de Strip. 

Bron: Wikipedia. 

Genres

Prijzen

 • Fnac Stripprijs 2022
  Short-listed

Standaard Boekhandel

Niet te missen boeken geschreven door Marc Legendre

Gratis sleutelhanger

Bie en de superbijen

Marc Legendre, Jef Nys

 • Paperback | Nederlands | De belevenissen van Jommeke | nr. 319
 • De voorraad honing in Zonnedorp is op. Nergens nog een druppel of een kruimel te bespeuren. Jommeke en Filiberke lopen naar boer Snor om hun voorraad ... Lees meer
Levering 2 à 3 werkdagen Afhalen in de winkel na 1 u.
Levering 2 à 3 werkdagen Afhalen in de winkel na 1 u.

Standaard Boekhandel

Alleen bij ons

BUNDELPROMO

2+1 GRATIS op meer dan 200 producten

Profiteer nu van onze vroegboekkortingen
BUNDELPROMO
2+1 GRATIS op meer dan 200 producten
ACTIEPRIJS

€ 10 korting

op de Vivlio Light en Light HD e-reader
ACTIEPRIJS
Vivlio Light en Light HD e-reader met € 10 korting
AANGERADEN

Dé boeken bij jouw vakantiebestemming

door ons geselecteerd
AANGERADEN
Dé boeken bij jouw vakantiebestemming

Standaard Boekhandel

Gerelateerde reeksen

Standaard Boekhandel

Alle boeken van Marc Legendre

55 resultaten

Sorteer op
Filteren
24 van 55 resultaten getoond

Standaard Boekhandel

Gerelateerd aan Marc Legendre