• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Voorwaarden voor reviews

Algemene voorwaarden

Verkoopvoorwaarden   Privacyverklaring   Disclaimer   Cookieverklaring   Voorwaarden voor reviews 


Voorwaarden voor reviews

Op de website van Standaard Boekhandel kan je bij alle producten een review of productbeoordeling achterlaten. Op die manier kan je meegeven hoe jij het product hebt ervaren, en of je het zou aanraden aan andere klanten.

Productreviews bestaan steeds uit een beoordeling met sterren (1 tot 5 sterren), en een tekstuele beschrijving van je ervaring met het product.

1. Verzamelen van reviews

Iedereen die onze website bezoekt, kan productreviews schrijven en indienen via het formulier op elke productpagina. Dat kan ook als je het product in kwestie niet bij Standaard Boekhandel aankocht. Om een review te kunnen schrijven, hoef je niet ingelogd te zijn op de website van Standaard Boekhandel.

Standaard Boekhandel biedt vandaag geen commerciële voordelen of beloningen aan klanten voor het schrijven van een review.

2. Vereisten voor reviews

Als je een review schrijft, moet die inhoudelijk relevant zijn voor het product waarbij je de review schrijft. Daarbij maakt het niet uit of je een positieve of negatieve ervaring met het product hebt gehad, beide zijn welkom.

Reviews met beledigende, haatdragende, racistische, commerciële of niet-relevante inhoud (bv. spam) zijn niet toegelaten. Ook valse reviews zijn niet toegestaan.

Het is tot slot ook niet toegestaan voor één persoon om meerdere reviews te schrijven voor eenzelfde product.

3. Publicatie van reviews

Reviews worden niet onmiddellijk gepubliceerd, maar worden eerst gecontroleerd door een medewerker van Standaard Boekhandel. Daarbij gaan we na of de review voldoet aan de vereisten voor reviews (zie hierboven).

Deze controle duurt doorgaans 1-2 werkdagen, maar kan in drukke periodes maximaal 10 werkdagen in beslag nemen.

Als je review niet voldoet aan de vereisten hierboven, behoudt Standaard Boekhandel zich het recht voor om je review niet te publiceren, of je review na publicatie alsnog verwijderen.

Reviews die inhoudelijk niet relevant zijn voor het product, maar die een vraag of een klacht bevatten, publiceren we ook niet, maar geven we door aan onze klantendienst. Zij nemen dan contact met je op via het e-mailadres dat je ingaf bij het indienen van de review.

Standaard Boekhandel zal je review nooit inhoudelijk aanpassen: ofwel wordt je review integraal gepubliceerd, ofwel wordt ze geweigerd (indien je review niet voldoet aan de vereisten hierboven).

4. Je review wijzigen of verwijderen

Het is op dit moment niet mogelijk om je review zelf aan te passen of te verwijderen. Als je wijzigingen wilt aanbrengen aan je review, neem je best contact op met onze klantendienst, met de vraag om je review te verwijderen. Je kan dan indien gewenst een nieuwe review indienen.

5. Rangschikking van reviews

Reviews worden standaard gesorteerd volgens datum van indienen, waarbij de meest recente reviews eerst getoond worden. Je kan er daarnaast ook voor kiezen om de reviews te sorteren op basis van score (oplopend of aflopend), of op basis van beoordelingen door andere gebruikers (positief of negatief).

6. Berekening van productscore

Het aantal sterren dat je bij een product ziet, is de gemiddelde score van alle gepubliceerde reviews voor dat product. Alle reviews krijgen daarbij hetzelfde gewicht, ongeacht score of datum van indienen.

7. Melden van valse/ongeschikte reviews

Als je een review tegenkomt waarvan je vermoedt dat het niet om een echte review gaat, of een review die niet voldoet aan onze vereisten (zie hierboven), kan je deze rapporteren. Daarvoor neem je contact op met onze klantendienst, en vermeld je om welk product en welke review het gaat. Standaard Boekhandel zal daarop de echtheid van de review valideren, en toetsen of de review voldoet aan onze vereisten.