• Afhalen na 2 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 2 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten

Zo doe je een onderzoek

Roel Grit, Mark Julsing
Paperback | Nederlands | Zo maak je een plan
€ 29,95
+ 59 punten
Uitvoering
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 25 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

- Praktisch to-do-boek voor het doen van onderzoek in het HO;

- voorzien van 8-stappenplan voor het (zelfstandig) voorzien van theoretische en praktische ondersteuning per stap;

- voorzien van uitgebreide website met ondersteunende hulpmiddelen, begeleidende uitlegvideo’s en voorbeelden.Organisaties laten geregeld onderzoeken uitvoeren om nieuwe inzichten te ontwikkelen of bestaande kennis te evalueren. Het kan voor afgestudeerden van een hogeschool of universiteit dan ook relevant zijn om over goede onderzoeksvaardigheden te beschikken.Zo doe je een onderzoek is een praktisch to-do-boek waarmee je stapsgewijs leert een onderzoek uit te voeren.

Het boek bevat naast theorie een praktisch 8-stappenplan voor het praktisch uitvoeren van een volledig onderzoekstraject. Hiermee kunnen studenten ook prima zelfstandig aan de slag. Het boek ondersteunt nadrukkelijk ook het vervolgtraject bij de uitwerking van de aanbevelingen (uitvoering, invoeringsplan, ontwerprapport, advisering).Het 8-stappenplan:- Stap 1 Bepaal je onderwerp

- Stap 2 Maak een onderzoeksplan

- Stap 3 Ontwerp je onderzoek

- Stap 4 Verzamel je gegevens

- Stap 5 Analyseer je gegevens

- Stap 6 Formuleer conclusies en aanbevelingen

- Stap 7 Schrijf het onderzoeksrapport

- Stap 8 Rond je onderzoek afIn deze vernieuwde, vierde editie van Zo doe je een onderzoek komt de uitwerking van de aanbevelingen bij een praktijkgericht onderzoek nadrukkelijker aan de orde. Het boek is uitgebreid met een extra paragraaf waarin de relatie tussen aanleiding, doelstelling, probleemstelling, conclusies en aanbeveling wordt uitgelegd. Daarnaast is meer aandacht voor o.a. de actualiteit en betrouwbaarheid van informatie; plagiaat en het gebruik van bronverwijzingen; het online verzamelen van gegevens.De ondersteunende website is uitgebreid met ruim twintig flitscolleges.Motivatie van de auteur om dit boek te schrijven:

“In de begeleiding van onderzoek miste ik een boek dat studenten praktisch de weg wijst bij hun onderzoek en noodzakelijke theorie op het juiste moment aanbiedt.”~ Roel Grit ~

Zo doe je een onderzoek is inzetbaar bij alle opleidingen in het hoger onderwijs.

Studenten vinden in de ondersteunende online omgeving o.a. modellen, checklist en webcolleges. Voor docenten staan er tips.Dit boek is ook beschikbaar als e-book via het platform Bookshelf (URL TOEVOEGEN: https://bookshelf.nl/). Zoek het E-ISBN van dit boek » (URL invoegen: https://www.noordhoff.nl/hoger-onderwijs/overzicht-e-isbns)Roel Grit is afgestudeerd als fysisch chemicus in Groningen en is bestsellerauteur bij Noordhoff Uitgevers. Hij is parttime werkzaam aan de Stenden Hogeschool in Emmen.Mark Julsing heeft werkervaring als (markt)onderzoeker, zowel aan de bureau- als aan de opdrachtgeverszijde. Zijn expertise ligt vooral op het gebied van online onderzoek, data-analyse en mediaonderzoek, maar ook met traditioneel marktonderzoek heeft hij ruime ervaring.

Specificaties

Toon meer
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.

Uitgebreide specificaties

Betrokkenen

Inhoud

Eigenschappen

  • Productcode (EAN): 9789001747619
  • Verschijningsdatum: 29/03/2021
  • Uitvoering: Paperback
  • Afmetingen: 171 mm x 239 mm
  • Gewicht: 263 g