• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

The Homemade Flour Cookbook

The Home Cook's Guide to Milling Nutritious Flours and Creating Delicious Recipes with Every Grain, Legume, Nut, and Seed from A-Z

Erin Alderson
Paperback | Engels
€ 37,95
Levering 1 à 4 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Mill your own fresh, nutritious flours guided by profiles and grinding tips for over 30 types of grains, legumes, nuts, and seeds--then savor their unique flavors and textures in 100 tantalizing recipes.

The reasons to mill your own flour are plentiful. Home-ground flour is fresher, nutrient-dense, safer from cross-contamination with allergens, and free from preservatives and chemicals. It also offers a diversity of new flavors and gluten-free options. Plus, grinding flour at home is surprisingly easy, versatile, and inexpensive.

In The Homemade Flour Cookbook, author Erin Alderson provides an overview of home milling equipment--including electric and non-electric grinders, food processors, blenders, and even coffee grinders--followed by flour-ingredient profiles and an abundance of sweet and savory recipes for enjoying your homemade flour.

Discover a great wide world of culinary possibilities with flours made from glorious grains such as barley, kamut, einkorn, and wheat berries; gluten-free grains including amaranth, quinoa, oats, and buckwheat; lovely legumes like chickpeas, black beans, and lentils; and nourishing nuts and seeds such as flaxseeds, sunflower seeds, almonds, and walnuts. Each profile describes the ingredient's distinct flavor and culinary history, with tips on where to find it and how to grind it and cook with it.

Accompanied by gorgeous photography, the recipes include:

  • French Toast with Rye Bread and Bourbon Cherries
  • Blueberry Amaranth Muffins
  • Sweet Corn and Ricotta Ravioli with Butter Basil Sauce
  • Tomato Basil Socca Pizza
  • Green Pea Flour and Zucchini Fritters with Dill Yogurt Dip
  • Cheddar Jalapeno Quesadillas with Quinoa Tortillas
  • Spelt Pull-Apart Dinner Rolls
  • Berry Cobbler with Oat Dumplings
  • Angel Food Cake with Rice Flour
  • Lemon Pistachio Cake with Cream Cheese Frosting

Ditch the overprocessed, preservative-filled store-bought flour. Add delicious variety to your diet and save money by making your own wholesome flour at home!

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
224
Taal:
Engels

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9781592336005
Verschijningsdatum:
1/06/2014
Uitvoering:
Paperback
Bestandsformaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
188 mm x 234 mm
Gewicht:
544 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

MUST-HAVES

Hier bloeit iets

Nu dubbele punten op onze selectie nieuwe titels
MUST-HAVES
Hier bloeit iets
AANGERADEN

Onze cadeautips

voor Moederdag
AANGERADEN
Onze cadeautips voor Moederdag
MOEDERDAG ACTIE

Alleen in onze winkels: kortingsbon van € 10 voor e-books

bij een Vivlio e-reader
MOEDERDAG ACTIE
Vivlio e-reader + € 10 aan e-books
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.