• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
 • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
 • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
 • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
 • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
 • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
 1. Boeken
 2. Non-fictie
 3. Wetenschap
 4. Geneeskunde
 5. Logopedie
 6. Gezondheidswetgeving, ethiek en deontologie voor logopedisten en audiologen

Gezondheidswetgeving, ethiek en deontologie voor logopedisten en audiologen

Louis Heylen, Toon Blux, Chris De Bal, Kristin Hanssens, Marc De Bodt
Boek | Nederlands
€ 40,00
+ 80 punten
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Logopedisten, audiologen en audiciens oefenen hun beroep uit in een complexe en steeds strakker gereglementeerde samenleving. Dit boek biedt hen, alsook studenten en alle andere betrokkenen in de gezondheidszorg, een actueel kader als houvast en als referentie.

Bij de selectie van de thema’s kozen de auteurs ervoor om historische, wettelijke, politieke, reglementaire, statutaire, ethische, deontologische, juridische en organisatorische gegevens in één boek samen te brengen. In de diverse hoofdstukken wordt bovendien uitvoerig verwezen naar complementaire literatuur en aanvullende websites. Op het einde van elk hoofdstuk zijn essentialia opgenomen om de lezer ankerpunten aan te reiken bij de verwerking, het onthouden en het begrijpen van de aangeboden informatie.

Louis Heylen, professionele bachelor en master in de logopedie, en doctor in de medische wetenschappen, was diensthoofd en adviseur van de Dienst Logopedie KMSL in Turnhout en directeur van de Centra voor Ambulante Revalidatie van Turnhout, de Zuiderkempen en Mechelen. Onder zijn leiding startte het Revalidatiecentrum voor Niet-Aangeboren Hersenletsels in Turnhout. Hij is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen en was gastprofessor aan de Universiteit Gent. Hij was voorzitter van de Belgische Beroepsvereniging voor Logopedisten en van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten. Momenteel is hij bestuurder in diverse organisaties.

Toon Blux, professionele bachelor in de logopedie, werkte achtereenvolgens in het Centrum voor Spraak- en Taalpathologie in Hasselt, het Ganspoelinstituut in Huldenberg en het Imeldaziekenhuis in Bonheiden. Hij had eveneens een zelfstandige praktijk in Haacht en was bestuurslid van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten.

Chris De Bal, professionele bachelor in de logopedie, is praktijklector aan de opleiding Logopedie en Audiologie Thomas More in Antwerpen. Voordien werkte hij bij Stichting Prisma, Udenhout en Het GielsBos, instellingen voor personen met een verstandelijke beperking. Hij was bestuurslid en secretaris van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten.

Kristin Hanssens, professionele bachelor in de logopedie en de audiologie, werkt als audicien en als audioloog in het Sint-Gregoriusinstituut in Gentbrugge en in een privépraktijk NKO in Brussel. Ze is gastdocent aan de Arteveldehogeschool Gent en voorzitter van de Vlaamse Beroepsvereniging voor Audiologen.

Marc De Bodt, professionele bachelor en master in de logopedie, en doctor in de medische wetenschappen, werkte in de sectoren revalidatie en personen met meervoudige beperking en bij het revalidatiecentrum van het Universitair Ziekenhuis Gent. Hij was hoofdlogopedist, nu directeur, van het Universitair Revalidatiecentrum voor Communicatiestoornissen van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Hij is hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en gastprofessor aan de Universiteit Gent.

ISBN: 9789463710749

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
389
Taal:
Nederlands
Geïllustreerd:
Ja

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9789463710749
Verschijningsdatum:
10/09/2018
Uitvoering:
Boek
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 80 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
EXCLUSIEF BIJ ONS

Schenk jezelf of iemand die je liefhebt

dit XL-formaat boek met o.a. 100 iconische HLN-voorpagina's
EXCLUSIEF BIJ ONS
Het Laatste Nieuws - Onze geschiedenis in 100 voorpagina's
GESCHENKTIPS

Verwen je papa

met een prachtig cadeau voor Vaderdag
GESCHENKTIPS
Geschenktips voor Vaderdag
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.