• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Food History

A Feast of the Senses in Europe, 1750 to the Present

€ 259,45
+ 518 punten
Levering 2 à 3 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

This pioneering book elevates the senses to a central role in the study of food history because the traditional focus upon food types, quantities, and nutritional values is incomplete without some recognition of smell, touch, sight, hearing, and taste.

Eating is a sensual experience. Every day and at every meal the senses of smell, touch, sight, hearing, and taste are engaged in the acts of preparation and consumption. And yet these bodily acts are ephemeral; their imprint upon the source material of history is vestigial. Hitherto historians have shown little interest in the senses beyond taste, and this book fills that research gap. Four dimensions are treated:

- Words, Symbols and Uses: Describing the Senses - an investigation of how specific vocabularies for food are developed.

- Industrializing the Senses - an analysis of the fundamental change in the sensory qualities of foods under the pressure of industrialization and economic forces outside the control of the household and the artisan producer.

- Nationhood and the Senses - an exploration of how the combination of the senses and food play into how nations saw themselves, and how food was a signature of how political ideologies played out in practical, everyday terms.

- Food Senses and Globalization - an examination of links between food, the senses, and the idea of international significance. Putting all of the senses on the agenda of food history for the first time, this is the ideal volume for scholars of food history, food studies and food culture, as well as social and cultural historians.

Putting all of the senses on the agenda of food history for the first time, this is the ideal volume for scholars of food history, food studies and food culture, as well as social and cultural historians.

Specificaties

Betrokkenen

Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
214
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780367515584
Verschijningsdatum:
18/05/2021
Uitvoering:
Hardcover
Bestandsformaat:
Genaaid
Afmetingen:
156 mm x 234 mm
Gewicht:
503 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 518 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
MUST-HAVES

Hier bloeit iets

Nu dubbele punten op onze selectie nieuwe titels
MUST-HAVES
Hier bloeit iets
AANGERADEN

Onze cadeautips

voor Moederdag
AANGERADEN
Onze cadeautips voor Moederdag
MOEDERDAG ACTIE

Alleen in onze winkels: kortingsbon van € 10 voor e-books

bij een Vivlio e-reader
MOEDERDAG ACTIE
Vivlio e-reader + € 10 aan e-books
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.