• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

De Komedianten van de Bastille E-BOOK

Patrick Bernauw
E-book | Nederlands
€ 4,99
+ 4 punten
Onmiddellijk beschikbaar
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Onmiddellijk geleverd via e-mail

Omschrijving

"Theater is de kunst van de illusie. Een komediant laat het publiek geloven dat hij een God is of een Duivel. Er is geen woord van waar, en toch gelooft u hem, zolang het verhaal duurt."

We schrijven 1703. Molière, Frankrijks grote toneelschrijver en acteur - is overleden. Toch vertelt hij voor de laatste keer zijn levensverhaal, als de Man met het IJzeren Masker, en aan de zijde van Dottore, Colombina, Pantalone en Arlecchino, de meest bekende figuren uit de Commedia dell' Arte. Toneel, literatuur, een les in Franse toneelgeschiedenis of één grote leugen? Aan het publiek om te oordelen... De scènes die hij samen met zijn Komedianten speelt in de gevangenis van de Bastille zijn nu eens macaber, dan weer komisch of poëtisch. In deze vertelling over de illusie van de geschiedenis en het theater is er maar één zekerheid: die van het onweerstaanbare leesgenot.

"Patrick Bernauw werpt met zijn historische roman (...) boeiende vragen op. (...) Hij is spitsvondig, erg grappig en scherp in zijn kritiek op het bewind van de Zonnekoning. De dialogen regenen als een verfrissende waterval op je neer. Het boek geeft je de kans te filosoferen over fictie en non-fictie, over de leugen van de werkelijkheid en de echtheid van toneel." (Blikopener)

"De stijl is uitbundig en geeft goed de sfeer aan van eind 17de eeuw. Daar ligt de kracht van het verhaal: de feilloze en onnadrukkelijke sfeertekening." (Biblion)

"Hij zet fantasie en werkelijkheid zodanig op zijn kop, dat het onderscheid niet meer te maken is. Een wervelend boek is het gevolg." (MH in Gelders Dagblad en Arnhemse Courant)

"Natuurlijk is dit Molière, maar het is ook Bernauw. En hoe! Dit is ongelooflijk "plezierig", en eigenlijk een script, comme il faut! Toch eerst dit, voor elk hoofdstuk staat een (...) gedicht: schitterend vonden we die, en meer dan de moeite waard om ze over te tikken, en in onze geheime map te bewaren. (...) Het verhaal zelf is illusie, de ene keer geloofwaardig, de andere keer volkomen leugenachtig of fantastisch, de volgende keer louter humor of ironie, of zelfs ronduit sarcastisch. Dit is toneel van de bovenste plank. Uitvoerbaar." (Luk De Waele in De Vrijzinnige Lezer)

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Taal:
Nederlands

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9781524238582
Verschijningsdatum:
15/02/2016
Uitvoering:
E-book
Beveiligd met:
/
Bestandsformaat:
ePub
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 4 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
BACK TO SCHOOL

Schoolartikelen en planners

voor een vlotte start op 1 september
BACK TO SCHOOL
Standaard Boekhandel - Back to school
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.