• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

De communicatiewijzer

in 4 stappen naar duidelijke communicatie

Marie-Anne Baert, Yolien Mertens, Kathleen Leemans, Arnout De Witte, Sarah Auman
Paperback | Nederlands
€ 35,55
Levering 2 à 3 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

De Communicatiewijzer is bedoeld voor studenten hoger onderwijs en voor volwassenen die de basiscompetenties willen verwerven voor professionele communicatie.  Het gaat om essentiële vaardigheden voor mondelinge en schriftelijke formele communicatie.

De auteurs vertrekken van inzichten in de tekstwetenschap en benaderen een communicatieopdracht via een gefaseerde aanpak: plannen, ontwerpen, uitwerken en reviseren.  Die vier stappen maken de veelheid van aandachtspunten overzichtelijk en bevattelijk en leiden tot heldere communicatie.

Het boek biedt naast het theoretische kader voorbeelden en verwijst voor opdrachten en extra kennisclips naar het online leerplatform, Sofia. De opdrachten gaan van verkennende opdrachten die deelaspecten trainen over geïntegreerde opdrachten waarin meer aspecten aan bod komen, tot complexere cases in een authentieke context. Veel opdrachten lenen zich tot zelfstudie met autocorrectie en/of feedback.

Sofia biedt twee parallelle reeksen opdrachten. De tweede reeks biedt meer oplossingsmodellen en -voorzetten en is dus geschikt voor extra oefenen, remediëren of zelfstudie.

In de opdrachten is er aandacht voor schriftelijke en mondelinge vaardigheden en voor de toepassing van AI. Bovendien bevat Sofia genoeg oefenmateriaal om zelfstandig woordenschat en spelling bij te spijkeren als dat nodig is.

Docenten kunnen het boek gebruiken als gewoon handboek of als instrument voor begeleide zelfstudie.  Het boek is geschikt voor afstandsleren.

De Communicatiewijzer is een grondige herwerking van De Complete Communicatiewijzer.  De systematische opbouw van de communicatieprocedure en de structuur blijven herkenbaar.  De voorbeelden, de opdrachten en controlelijsten op het einde van elk hoofdstuk zijn herwerkt. Ze bieden een blijvende houvast voor de uitwerking van professionele, doelgerichte communicatie nu en in de toekomst.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
219
Taal:
Nederlands

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9789464674491
Verschijningsdatum:
30/09/2023
Uitvoering:
Paperback
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

PAASPRET

Lees-, speel- en doetips

voor de paasvakantie
PAASPRET
Lees-, speel- en doetips voor de paasvakantie
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.