Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Cinéma à la carte

parcours entre films, histoire et nourriture

Stefano Giani
Paperback | Frans
€ 19,50
+ 39 punten
Levering 1 à 4 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving


Aimée, célébrée, moquée, jugée : la nourriture est un sujet omniprésent sur le grand écran, à travers les genres et les époques. Un thème original, décliné dans ce livre sous différentes formes et avec une richesse exceptionnelle d'éléments de réflexion. Pour comprendre comment on mange dans les films. Et ce que signifie « dîner » au cinéma.

Nourriture à toutes les sauces. Et cinéma à savourer.


Cinéma à la carte propose une analyse à large spectre de la façon dont on mange et dont on a mangé sur le grand écran depuis l'aube du Septième art. Conçu comme un long repas, qui débute avec les frères Lumière pour arriver à nos jours, ce livre illustre par thèmatiques des films anciens et récents, plus ou moins célèbres, dans lesquels la nourriture tient le rôle principal et a une fonction précise, celle d'exprimer, selon les cas, la richesse ou la pauvreté. Sexe, amour ou cannibalisme. Vengeance, cruauté, diplomatie. Adultération et pureté.

De la science-fiction du pionnier Georges Méliès à l'usage que firent Chaplin et John Ford de la nourriture, du Festin de Babette aux déjeuners ethniques à la mode - parmi lesquels ressortent ceux du défi franco-indien des Recettes du bonheur -, Stefano Giani nous raconte avec une profusion de détails les repas « cinématographiques » d'hier et d'aujourd'hui, entre histoire, coutumes, société et gastronomie.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
157
Taal:
Frans

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9782366770902
Verschijningsdatum:
20/11/2015
Uitvoering:
Paperback
Afmetingen:
180 mm x 240 mm
Gewicht:
540 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 39 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
MUST-HAVES

Hier bloeit iets

Nu dubbele punten op onze selectie nieuwe titels
MUST-HAVES
Hier bloeit iets
AANGERADEN

Onze cadeautips

voor Moederdag
AANGERADEN
Onze cadeautips voor Moederdag
MOEDERDAG ACTIE

Alleen in onze winkels: kortingsbon van € 10 voor e-books

bij een Vivlio e-reader
MOEDERDAG ACTIE
Vivlio e-reader + € 10 aan e-books
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.