• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
 • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
 • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
 • Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
 • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
 • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten

Basisboek kwalitatief onderzoek

handleiding voor het opzetten en uitvoeren van kwalitatief onderzoek

Ben Baarda, Esther Bakker, Tom Fischer, Mark Julsing, Erik J. Kostelijk, Thérèse Van der Velden
Paperback | Nederlands
€ 65,00
+ 130 punten
Uitvoering
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 25 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

- Dé handleiding voor kwalitatief onderzoek;

- alle aspecten van onderzoek komen aan bod;

- met aandacht voor online onderzoeksmethoden.Het Basisboek Kwalitatief onderzoek behandelt stapsgewijs het kwalitatieve onderzoeksproces: van de probleemstelling en onderzoeksvraag tot de analyse en onderzoeksrapportage. Deze systematische opbouw maakt het boek zeer goed inpasbaar in het onderwijs en volgt de opbouw van een college- of werkgroepenreeks ‘Kwantitatief onderzoek’.De opdrachten aan het eind van iedere paragraaf zorgen ervoor dat de student direct concreet met de lesstof aan de slag kan. Op deze manier kunnen lezers ook zelfstandig aan een onderzoeksontwerp schrijven. Gebruikers van het boek kunnen bovendien kosteloos gebruikmaken van Kwalitan, een toegankelijk Nederlands kwalitatief analyseprogramma.Deze vernieuwde, vijfde editie is uitgebreid met informatie over socialmedia-onderzoek en de privacyaspecten van onderzoek.

Motivatie van de auteur om dit boek te schrijven:

“Ik miste een toegankelijk maar wel grondig Nederlands en praktisch boek over het opzetten en uitvoeren van kwalitatief onderzoek.”– Ben Baarda –

Het boek is bruikbaar voor zowel de propedeuse als hoofdfase van universitaire en hbo-opleidingen waarin onderzoek een belangrijke rol speelt. Het boek bevat voorbeelden uit veel disciplines.De ondersteunende online omgeving is voorzien van (oefen)toetsen.Bij dit boek kunnen docenten bovendien zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl (URL TOEVOEGEN: https://toetsopmaat.nl/). Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten en daarnaast een set unieke vragen voor de docent: ideaal voor een tentamen! Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.Dit boek is ook beschikbaar als e-book via het platform Bookshelf (URL TOEVOEGEN: https://bookshelf.nl/). Zoek het E-ISBN van dit boek » (URL invoegen: https://www.noordhoff.nl/hoger-onderwijs/overzicht-e-isbns)Basisboek Kwalitatief onderzoek is geschreven door een professioneel schrijversteam met een brede expertise:Ben Baarda heeft op basis van zijn jarenlange ervaring als universitair docent en adviseur een groot scala aan standaardwerken op het gebied van de methodenleer en statistiek ontwikkeld.Esther Bakker is gezondheidswetenschapper en werkt als universitair docent aan de Open Universiteit.De expertise van Mark Julsing ligt vooral op het gebied van online- en mediaonderzoek.Tom Fischer is hogeschooldocent en leerlijnexpert toegepast onderzoek aan het instituut voor marketingmanagement aan de Hanzehogeschool Groningen.Vincent Peters is hoofddocent onderzoekmethodologie aan de masteropleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.Thérèse van der Velden werkt als psycholoog en socioloog bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Specificaties

Toon meer

Beoordelingen

Uitgebreide specificaties

Inhoud

 • Aantal bladzijden: 342
 • Taal: Nederlands
 • Geïllustreerd: Ja

Eigenschappen

 • Productcode (EAN): 9789001747558
 • Verschijningsdatum: 1/07/2021
 • Uitvoering: Paperback
 • Afmetingen: 178 mm x 248 mm
 • Gewicht: 763 g