• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  1. Inspiratie
  2. Cosy crime

De nieuwste cosy crime-boeken

Gezellige thrillers. Misdaad met een knipoog. Agatha Christie in de tijdsgeest van nu. Het zijn allemaal mogelijke omschrijvingen voor het relatief nieuwe genre "cosy crime". Zijn de bloederige en schokkende details in klassieke crime-boeken niets voor jou? Dan zijn deze detectives die zich afspelen in een klein dorp of binnen een familie misschien wel jouw ding. Je draagt de personages al snel een warm hart toe, waardoor een moordenaar aanduiden uiterst moeilijk is.

Hieronder hebben we voor jou de nieuwste cosy crime-boeken geselecteerd. Elk van deze boeken kan je thuis laten leveren of afhalen in een Standaard Boekhandel bij jou in de buurt.

Cosy


Het schot dat niemand raakte - Richard Osman

Het schot dat niemand raakte

Richard Osman

De hoogbejaarde leden van de moordclub verheugen zich op eindelijk weer eens een normale donderdag om bij te kletsen. Maar helaas, hun rust is van korte duur. Een plaatselijke televisieberoemdheid is op zoek naar een sensationele scoop en de amateurspeurders laten zich maar al te graag inzetten om twee onopgeloste moorden te onderzoeken.

 Naar de volledige reeks

De vrouw die vergat te leven

Corine Hartman

Een inwoner van het pittoreske Vorden wordt dood gevonden in een afgelegen boerderij. Een natuurlijke dood, wordt gezegd. Als Eva een paar weken later tijdens een wandeling bij Wijngoed Kranenburg stuit op het lichaam van een andere dorpsbewoner, wordt ook deze dood niet onderzocht door de politie. De eigenzinnige Eva is vastberaden om op zoek te gaan naar de waarheid, maar iemand lijkt dit koste wat kost te willen voorkomen.

De vrouw die vergat te leven - Corine Hartman

Een date met de dood - Julia Chapman

Een date met de dood

Julia Chapman

Samson O'Brien is ontslagen bij de politie en keert terug naar zijn geboorteplaats Bruncliffe in de Yorkshire Dales om het Dales Detective Agency op te zetten. Delilah Metcalfe worstelt ondertussen om haar bedrijf, de Dales Dating Agency, overeind te houden. Maar dan neemt Samsons eerste zaak – een vermeende zelfmoord – een onverwachte wending en leidt het spoor naar de deur van Delilahs agentschap.

De gouden lepel

Jessa Maxwell

Alles lijkt normaal wanneer de opnames voor het tiende seizoen van de populaire bakwedstrijd Bake Week van start gaan op het gotische landgoed van de beroemde chef-kok Betsy Martin. De zes deelnemers staan te popelen om hun culinaire talenten in de loop van vijf dagen te bewijzen. Maar als de wedstrijd begint, gaat het mis. Eerst is het slechts sabotage – suiker vervangen door zout, een brander op de hoogste stand – maar dan is er iemand dood en is plotseling iedereen een verdachte…

De gouden lepel - Jessa Maxwell

Sidney Chambers en het probleem van het kwaad - James Runcie

Sidney Chambers en het probleem van het kwaad

James Runcie

Brits pastoor en amateurdetective Sidney Chambers probeert te genieten van een vredig leven met zijn kersverse vrouw, maar helaas blijft het nooit lang rustig in Grantchester. Chambers probeert een seriemoordenaar te stoppen, onderzoekt de verdwijning van een beroemd schilderij, ontdekt dat de verdrinking op een filmset helemaal geen ongeluk was en komt er achter waarom er in 1963 een baby uit het ziekenhuis is meegenomen. En ondertussen worstelt hij met het probleem van het kwaad, grote persoonlijke veranderingen en natuurlijk ook de liefde.

 Naar de volledige reeks

Madame le Commissaire en de dode non

Pierre Martin

Vanaf de rand van een steile klif, waar je anders zou kunnen genieten van de prachtige zonsondergang, heeft Isabelle Bonnet een allesbehalve idyllisch uitzicht: beneden op het strand ligt een dode non. De politie denkt dat de vrouw moet zijn gevallen tijdens het zoeken naar geneeskrachtige planten, maar Madame le Commissaire wantrouwt de eerste conclusie van haar collega’s. Ze begint haar onderzoek in het eenzame maar pittoreske Monastère en heeft al snel meer dan één verdachte. Maar wie zou echt zo ver gaan om een non te vermoorden?

 Naar de volledige reeks

Madame le Commissaire en de dode non - Pierre Martin