• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  1. Boeken
  2. Vrije tijd
  3. Reizen
  4. Boekje vakantie naar Scandinavië

Boekje vakantie naar… Scandinavië!

Je hoeft helemaal niet naar Zweden, Noorwegen of Denemarken te reizen om te kunnen genieten van de magie van Scandinavië. Met deze selectie aan boeken waan je je in geen tijd in het ‘Høge Nøørden’!

Elk van deze boeken kan je bij jou thuis laten leveren of afhalen in een Standaard Boekhandel in de buurt.

Boekje vakantie naar Scandinavië

Boekje vakantieScandinavische thrillers

Al tientallen jaren kijken we met z’n allen massaal naar Scandinavische misdaadseries zoals Wallander, Borgen en The Killing. Dat onze verre noorderburen kaas gegeten hebben van spannende verhalen, bewijzen ook auteurs als Camilla Läckberg en Stieg Larsson. Waarschuwing: wij zijn niet verantwoordelijk voor onproductieve zomerdagen doordat je deze bloedstollende Scandinavische thrillers niet kan neerleggen!

Bekijk ons compleet aanbod spannende boeken voor urenlang leesplezier.

Boekje vakantieBetoverende kinderboeken

De spectaculaire natuur en de rijke tradities en folklore van Scandinavië vind je ook terug in de mooiste sprookjes en kinderboeken. Van enge trollen en wilde Vikings tot de dondergod Thor en de Kleine Zeemeermin: met deze klassiekers beleven je kinderen een zomer vol avontuur, magie en fantasie.

Ontdek nog veel meer kinderboeken en sprookjes voor je (klein)kinderen.

Boekje vakantieHet geluk van het Hoge Noorden

Het geheim voor geluk? Dat zou je wel eens in Scandinavië kunnen vinden. De Denen zweren bij levensvisies als Hygge en Lykke, de Zweden hebben het over Lagom en de Noren doen van Friluftsliv. Hoor jij het nu in Keulen donderen? Je leest alles over hoe gezelligheid, een rustig interieur, lief zijn voor jezelf, een gebalanceerd leven én de gezonde buitenlucht bijdragen tot geluk in deze inspirerende boeken.

Ontdek meer over de psychologie van het geluk rond de wereld.

Boekje vakantieOp culinaire reis door Scandinavië

De Scandinavische keuken omvat meer dan alleen Köttbullar (proficiat aan zij die het ondertussen juist kunnen uitspreken!). Naast de alom bekende Zweedse balletjes bereiden de Scandinaviërs de heerlijkste visgerechten, salades en Smørrebrød met de meest uiteenlopende toppings. Mmm, døt smøøkt!

Blader door kookboeken van over de hele wereld voor meer inspiratie.

Boekje vakantieHedendaagse boeken en romans

Scandinavische thrillers en misdaadromans hebben ons boekenrek en het scherm veroverd, maar er zijn natuurlijk ook nog veel andere genres te ontdekken. Voor wie liever romantische boeken, biografieën, avontuurlijke of grappige verhalen leest, zijn er auteurs als Jon Fosse, Jan Guillou en Karin Boye. Ontdek Zweden, Noorwegen en Denemarken door de ogen van deze locals.

Je vindt bij ons een ruime selectie romans om bij weg te dromen.

Boekje vakantieDe leukste spelletjesboeken voor onderweg

Je vakantie is pas echt begonnen als je vanop de achterbank “Zijn we er al?” en “Hoe ver is het nog?” hoort weerklinken. Of je nu ver weg gaat of dicht bij huis blijft, de reis naar je vakantiebestemming kan voor kinderen erg lang duren… En dan wil de verveling wel eens toeslaan. Gelukkig zijn er heel veel toffe boekjes en spelletjes voor onderweg om je kinderen mee te vermaken. Voor je het weet, zijn jullie op je bestemming!

Bekijk alle leuke en leerzame spelletjesboeken voor onderweg

Boekje vakantieReisgidsen

Hebben we je ondertussen zo warm gemaakt voor Scandinavië dat je er liever écht heen trekt? In je koffer is vast nog een plekje voor een van onze reisgidsen over de mooiste bezienswaardigheden, onverwachte verborgen parels en leukste adresjes van Noorwegen, Denemarken en Zweden.

Ontdek nog meer reisgidsen over Scandinavië en de rest van de wereld en vertrek voorbereid op reis.