• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  1. Boeken
  2. Vrije tijd
  3. Reizen
  4. Boekje vakantie naar Frankrijk

Boekje vakantie naar… Frankrijk!

‘La douce France’, ‘Leven als God in Frankrijk’… Er bestaan talloze uitdrukkingen over Frankrijk die je al doen vermoeden hoe mooi dit land is. Toch kan je ook al een voorsmaakje van Frankrijk krijgen zonder dat je ernaartoe hoeft. Hoe? Haal simpelweg een van deze boeken in huis, schenk jezelf een glaasje Franse wijn in… En reizen maar!

Elk van deze boeken kan je bij jou thuis laten leveren of afhalen in een Standaard Boekhandel in de buurt.

Boekje vakantie naar Frankrijk

Boekje vakantieCulinaire boeken

De Franse keuken is over de hele wereld gekend én geliefd. Gerechten als coq au vin, vol-au-vent en ratatouille ken je vast al, maar er zijn natuurlijk nog veel meer typisch Franse gerechten die een glimlach op je gezicht – en dat van je gasten – toveren. Met deze kookboeken vertrek je op culinaire reis naar Frankrijk vanuit je eigen keuken.

Ontdek meer kookboeken en recepten van over de hele wereld.

Boekje vakantieFrankrijk door de ogen van topauteurs

Een land zo gevarieerd als Frankrijk is een vaak gekozen setting voor verhalen van alle tijden en in elk genre. Wie zich graag verdiept in een literaire roman van Franse bodem, heeft dus ruim voldoende keuze. Met deze boeken waan je je meteen in ‘La douce France’.

Je vindt bij ons een ruime selectie romans om bij weg te dromen.

Boekje vakantieFranse strips

Net als België heeft Frankrijk een lange traditie van stripverhalen voor het hele gezin. Als je alle Vlaamse stripreeksen al uit het hoofd kent, lees dan eens een Franse strip en maak kennis met een nieuw universum boordevol sympathieke stripfiguren.

Ontdek snel nog meer stripverhalen voor groot en klein.

Boekje vakantieVerslavende young adult boeken

Vinden jouw tieners hun gading niet meer tussen de kinderboeken, maar zijn ze nog niet klaar voor ‘het serieuze werk’, dan is een young adult boek misschien iets voor hen. Of iets voor jou, natuurlijk, want ook vele volwassenen lezen met plezier dit genre. Hier zijn alvast enkele young adult boeken die razend populair zijn in Frankrijk.

Bekijk al onze boeken en verhalen voor young adults.

Boekje vakantie… De rest is geschiedenis

En dat bedoelen we letterlijk, want deze boeken leren je alles over de bewogen geschiedenis van Frankrijk: van de Franse revolutie en Louis XIV, over de Bourgondiërs en de napoleontische oorlogen, tot D-Day en WOII. Tijdreizen was nog nooit zo eenvoudig!

Verdiep je nog meer in onze sectie 'Geschiedenis en actualiteit'.

Boekje vakantieFranse gezelschapsspelletjes voor iedereen!

Vanuit je eigen woonkamer op reis gaan naar onze zuiderburen kan je ook met een gezelschapsspel over of uit Frankrijk. ‘Carcassonne’ ken je vast al, maar wist je dat ook ‘Jungle Speed’ en ‘De weerwolven van Wakkerdam’ van Franse makelij zijn? Ontdek deze zomer nog meer Franse bordspellen, breinbrekers en kaartspellen voor het hele gezin.

Bekijk nog meer toffe gezelschapsspellen van over de hele wereld.

Boekje vakantieDe leukste spelletjesboeken voor onderweg

Je vakantie is pas echt begonnen als je vanop de achterbank “Zijn we er al?” en “Hoe ver is het nog?” hoort weerklinken. Of je nu ver weg gaat of dicht bij huis blijft, de reis naar je vakantiebestemming kan voor kinderen erg lang duren… En dan wil de verveling wel eens toeslaan. Gelukkig zijn er heel veel toffe boekjes en spelletjes voor onderweg om je kinderen mee te vermaken. Voor je het weet, zijn jullie op je bestemming!

Bekijk alle leuke en leerzame spelletjesboeken voor onderweg

Boekje vakantieReisgidsen

Van al dat gelees over Frankrijk heb je misschien wel zin gekregen in een citytrip naar ons mooi buurland. Laat je inspireren door deze reisgidsen en stippel je vakantie tot in de puntjes uit. Stay calm and amusez-vous!

Bekijk nog veel meer reis- en stedengidsen voor bestemmingen wereldwijd.