• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  1. Home
  2. Thomas Verbogt

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt (Nijmegen, 1952) is een Nederlands schrijver die in 1981 debuteerde met de verhalenbundel De feestavond. 

Hij doorliep het Canisiuscollege in Nijmegen en studeerde vervolgens Nederlands. In 1979 verhuisde hij van Nijmegen naar Arnhem waar hij 16 jaar woonachtig was, daarna vestigde hij zich in Amsterdam. 

Verbogt is een veelzijdig schrijver: hij schrijft columns in onder meer De Gelderlander en Propria Cures, verhalen, romans, toneelstukken en cabaretteksten, onder andere voor Nilgün Yerli. 

In oktober 2010 was Thomas Verbogt de eerste gast in het Artist-in-residence-programma in het Besiendershuis waarmee de gemeente Nijmegen kunstenaars de gelegenheid geeft twee maanden in de stad te verblijven en een project te presenteren dat betrekking heeft op Nijmegen. 

In maart 2011 schreef hij het Groot Gelders Dictee dat hijzelf op 23 maart voorlas. 

Het door hem geschreven solotheaterstuk Ik ben er nog, ging op 5 november 2011 in Den Haag in première en werd uitgevoerd door Debby Petter naar aanleiding van het door haar hierover geschreven boek. 

Thomas Verbogt is ook een groot liefhebber en kenner van de strip Kuifje. Op woensdagavond 26 september 2012 ging na het vertonen van de film The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (film) Constant Hoogenbosch tijdens het Nijmeegs stripfestijn De Klare Lijn in gesprek met Verbogt over het resultaat van de film. 

Bron: Wikipedia

Meer over Thomas Verbogt

Resultaten voor "Thomas Verbogt"

37 resultaten

Filteren
24 van 37 resultaten getoond