• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Patrick Bernauw

Boeken van Patrick Bernauw

Boeken van Patrick Bernauw

Patrick Bernauw is sinds 1988 voltijds auteur. Hij schreef poëzie en proza, verhalen, essays, toneelstukken en scenario's voor radio en televisie, en zowel voor jongeren als voor volwassenen. Uit zijn werk spreekt een duidelijke voorkeur voor het fantastische en het mysterieuze, niet zelden verpakt in historische en als thriller opgezette verhalen. Sinds 2008 schrijft Patrick Bernauw niet meer voor kinderen of jongeren, maar is hij nog steeds een veelgevraagd (en enthousiast) "lezing-gever". Mede als gevolg van een verleden als performer in muziek- en verteltheater, staan zijn "lezingen" en workshops borg voor spanning en/of "ambiance".

Tot de meest bekende boeken van Patrick Bernauw behoren de historische jeugdroman "In het teken van de ram" die hij schreef met Guy Didelez, in eigen land bekroond werd met de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek en in het buitenland met de Eule des Monats. Met Guy Didelez schreef hij ook een aantal populaire grappig-griezelige romans als "Het Infernaat". Ook zijn griezelromans voor jongeren als "Spookrijders" en "De Zwarte Spiegel" of de detectiveroman "De Rechtvaardige Rechters" kenden veel succes. Voor volwassenen schreef hij een aantal historische "faction thrillers" rond thema's uit "Mysterieus België": de mysteries van het Lam Gods en de verdwijning van de Rechtvaardige Rechters ("Het Bloed van het Lam"), de moord op Albert I ("Het Illuminati Complot"), "Nostradamus in Orval",...

Zijn werk werd vertaald in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Noors, Pools en Spaans. Zijn theaterwerk werd ook bekroond met de Visser Neerlandia Prijs (muziektheater) en de Sabam Prijs voor Toneel.
Standaard Boekhandel

Alle boeken van Patrick Bernauw

48 resultaten

Filteren
24 van 48 resultaten getoond