• Afhalen na 2 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 2 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  1. Marjolein Pottie

Marjolein Pottie

Marjolein Pottie is geboren in Roeselare in 1970. Ze was als kind altijd aan het tekenen en knutselen. Als illustrator van kinderboeken kan ze nu verder blijven spelen...Momenteel woont ze in een groot, oud huis in Brussel.

Ze studeerde Functionele grafiek aan het Sint-Lucas Instituut in Gent. Ze werkte een tijd als grafisch vormgever bij de VUM-groep. Na de geboorte van haar tweede kind gaf ze deze baan op om zich volledig op het illustreren te concentreren.

In 1995 illustreerde Marjolein haar eerste kinderboek: Traan van Dirk Nielandt. Ondertussen heeft ze al een vijftigtal boeken getekend. Ze werkte ook mee aan de kindertijdschriften Knuffel en Kikje.

In 1997 won ze de Boekenpauw met Muu, het eerste prentenboek waarvoor ze de tekeningen verzorgde. In 1999 werd Wie met een Boekenwelp bekroond.

Marjolein werkt voor de Engelse uitgeverijen Simon & Schuster en Harper Collins. Haar boeken verschenen al in meer dan tien talen.

Marjolein is dol op artisjok, sushi, de tekeningen en gedichtjes van haar twee dochters, de zee, boeken voor het slapengaan, boeken bij het opstaan,...
Ze houdt niet van lawaai, oesters en deadlines.

Meer over Marjolein Pottie

Resultaten voor "Marjolein Pottie"

6 resultaten

Filteren
6 van 6 resultaten getoond