• Afhalen na 2 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 2 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  1. Marco Kunst

Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 1966) is een Nederlands schrijver van jeugdboeken, korte verhalen en romans. Meerdere van zijn jeugdboeken wonnen prijzen en een groot deel van zijn oeuvre is vertaald in het Duits. Zijn boeken zijn zowel filosofisch als sterk zintuiglijk.Marco Kunst, 1966, groeide op in Vlissingen, op Walcheren, in Zeeland. Als kind werd hij gefascineerd door fossielen, evolutietheorie, geologie, astronomie, ruimtevaart en verhalen en mythen. Hij droomde ervan paleontoloog, bioloog, astronoom én archeoloog te worden. Zijn vader las hem eindeloos voor en introduceerde hem zo in de meest fantastische werelden. Vooral de boeken van Tonke Dragt, Paul Biegel, Roald Dahl, Otfried Preußler en Michael Ende verslond hij. Invloeden hiervan zijn terug te vinden in zijn werk.
Kunst studeerde van 1985 tot 1992 filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).
Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en de Humanist.
Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur voor diverse literaire, algemene en wetenschappelijke uitgeverijen. Sinds 2010 is hij fulltime schrijver.
Kunst woont en werkt sinds 1999 in Amsterdam. Hij is getrouwd en vader van een dochter.
Meer over Marco Kunst

Resultaten voor "Marco Kunst"

25 resultaten

Filteren
24 van 25 resultaten getoond