• Afhalen na 2 uur in een winkel met voorraad
 • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
 • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
 • Afhalen na 2 uur in een winkel met voorraad
 • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
 • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
 1. Herman Verbruggen

Herman Verbruggen

Herman Verbruggen (25 januari 1963) is een Vlaams acteur.

Verbruggen studeerde aan de Mimestudie in Antwerpen. Hij speelde straattheater voordat hij onder andere het goeiige personage Marc Vertongen in de Belgische televisieserie F.C. De Kampioenenspeelde. Omdat hij bij het straattheater bijna nooit moest spreken, was hij in het begin van zijn rol als Marcske heel zenuwachtig. Dit kon hij gelukkig goed in zijn rol als klungel verwerken. Enkele jaren geleden speelde hij op Ketnet ook een gelijksoortig personage in de komische reeks Alexander, maar deze werd na de eerste reeks stopgezet. Ook treedt hij op als zanger en conferencier in het Radio 2-programma De raadkamer samen met Geena Lisa. Anno 2013 is Herman Verbruggen nog altijd op de radio te horen in de radio 2-programma's En nu serieus en De zoete inval. Herman is ook medeoprichter van Aksident, een Antwerps theaterbedrijf.

Verbruggen woont samen en heeft twee kinderen (2 dochters: Billie en Roos). De jongste, Billie, is 3 maanden te vroeg geboren. Hierover schreef zijn vriendin, Petra De Pauw, het boek "Mag het iets meer zijn?". Samen met zijn vriendin Petra De Pauw schreef hij het plakboek van Marcske. In het najaar van 2012 schrijft hij met zijn vrouw het tweede boek van Marcske waarin hij een antwoord zoekt op allerlei vragen. Het boek heet Vraag het aan Markske. Met dit boek sleepte hij zelfs een prijs in de wacht van beste BV-boek, namelijk De gouden pinguïn van Q-music.

Herman Verbruggen had in zijn carrière al een paar gastrollen, zoals in de komische reeks van Stany Crets en Peter Van den Begin 'Fans'. Hij was onder andere ook al op VTM te zien in het spelprogramma 'Zot van Vlaanderen' en in de fictiereeks 180 met o.a. Hilde Heijnen. Ook op Ketnet is hij geregeld te zien als Marcske, zoals in Ketnet King Size en De Grote Verhuisshow. Eind 2012 is hij te zien in het programma De omgekeerde show van presentator Nico Sturm. Naast een terugkerende gastrol in de 21ste reeks van De kotmadam is Herman Verbruggen ook in de F.C. De Kampioenen-film te zien. 

Bron: Wikipedia.

Meer over Herman Verbruggen

Resultaten voor "Herman Verbruggen"

1 resultaten

Filteren
 • Vraag het aan Mark!

  Herman Verbruggen

  • Paperback | Nederlands | F.C. De Kampioenen
  • Hoe verbreek ik een wereldrecord? Hoe kan ik de groeten doen aan president Obama? Waar komen de kinderen vandaan? Hoe kan ik zo snel mogelijk beroemd ... Lees meer
  € 5,99
  of
  of
1 van 1 resultaten getoond