• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
 • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
 • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
 • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
 • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
 • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
 1. Camilla Läckberg

Boeken van Camilla Läckberg

Boeken van Camilla Läckberg

Camilla Läckberg is een Zweede schrijfster. Ze is een van de bestverkopende thrillerauteurs van het land. Ze schreef verschillende bestsellers zoals 'Ijsprinses', 'Zusje', 'Oorlogskind', ‘Sneeuwstorm en amandelgeur’, ‘Gouden kooi’, ‘Engeleneiland’, ‘Steenhouwer’, ‘Heks’, ‘Predikant’, ‘Zeemeermin’, ‘Vuurtorenwachter’ en ‘Leeuwentemmer’. Haar verhalen werden ook verfilmd in de televisiereeks ‘Fjällbacka Murders’. Samen met mentalist Henrik Fexeus schreef ze de thriller 'Box'. In november 2022 verscheen haar nieuwste boek ‘Cultus’.

Genres

Standaard Boekhandel

Niet te missen boeken van Camilla Läckberg

Koekoeksjong

Camilla Läckberg

of
of

Standaard Boekhandel

Alleen bij ons

EXCLUSIEF BIJ ONS

Schenk jezelf of iemand die je liefhebt

dit XL-formaat boek met o.a. 100 iconische HLN-voorpagina's
EXCLUSIEF BIJ ONS
Het Laatste Nieuws - Onze geschiedenis in 100 voorpagina's
VADERDAGVOORDEEL

Alleen in onze winkels: € 20 aan e-books gratis

bij een Vivlio e-reader
VADERDAGVOORDEEL
Vivlio e-readers met € 20 aan e-books
GESCHENKTIPS

Verwen je papa

met een prachtig cadeau voor Vaderdag
GESCHENKTIPS
Geschenktips voor Vaderdag

Standaard Boekhandel

Gerelateerde reeksen

Standaard Boekhandel

Alle boeken van Camilla Läckberg

207 resultaten

Filteren
 • Koekoeksjong

  Camilla Läckberg

  € 24,99
  of
  € 24,99
  of
 • Cultus

  Camilla Läckberg, Henrik Fexeus

  € 24,99
  of
  € 24,99
  of
 • IJsprinses & Predikant

  Camilla Läckberg

  € 15,00
  of
  € 15,00
  of
 • Box

  Camilla Läckberg, Henrik Fexeus

  € 23,99
  of
  € 23,99
  of
 • IJsprinses

  Camilla Läckberg

  € 9,00
  of
  € 9,00
  of
 • Le culte

  Camilla Läckberg, Henrik Fexeus

  • Paperback | Frans
  • Quartier de Södermalm, Stockholm. Un petit garçon disparaît d'une école maternelle sans laisser de trace et l'hypothèse d'un enlèvement est rapidement... Lees meer
  € 24,90
  of
  € 24,90
  of
24 van 207 resultaten getoond

Standaard Boekhandel

Gerelateerd aan Camilla Läckberg

Standaard Boekhandel

Interview met Camilla Läckberg

“Mentalisme werpt een heel nieuw licht op het klassieke moordonderzoek"

In ‘Box’ moeten inspecteur Mina en mentalist Vincent samen een verdacht overlijden oplossen. Aanvankelijk lijkt het om een mislukte goocheltruc te gaan, tot er meer aan de hand blijkt. ‘Box’ is het eerste deel in een nieuwe trilogie van de Zweedse thrillerauteur Camilla Läckberg en mentalist Henrik Fexeus.

Hoe kwamen jullie op het idee om samen een thriller te schrijven?
Henrik Fexeus: “Camilla en ik zijn al heel lang bevriend met elkaar. Twee jaar geleden kregen we plots een idee voor een moordverhaal. We bleven er tot diep in de nacht over doorbabbelen, tot Camilla zei: ‘Misschien moeten we stoppen met dagdromen en er gewoon aan beginnen!’”
Camilla Läckberg: “We bleken elkaar ook echt goed aan te vullen. Ik ben gefascineerd door psychopaten en moordenaars, terwijl Henrik alles weet over mentalisme en psychologie. Via het personage Vincent werpt hij een heel nieuw licht op het klassieke moordonderzoek en dat werkt heel verfrissend.”

Wat doet een mentalist precies?
Henrik Fexeus: “Een mentalist is een entertainer die zijn vijf zintuigen en een grondige kennis van de psychologie gebruikt om het gedrag van mensen te beïnvloeden, zonder dat ze dat doorhebben. Mentalisten worden wel vaker opgevoerd in politieseries, zoals ‘The Mentalist’ of ‘Lie To Me’, maar persoonlijk vind ik dat die een verkeerd beeld van ons beroep geven. In die reeksen zijn mentalisten altijd van die vlotte types, terwijl we in het echt juist heel verlegen kunnen zijn.”
Camilla Läckberg: “Dat kan ik volledig beamen. (lacht) Ik ken niemand die zo verlegen is als Henrik, ook al treedt hij dan vaak op voor duizenden mensen en komt hij regelmatig op televisie.”

Dit is de eerste keer dat je met iemand anders achter de schrijftafel kroop, Camilla. Hoe beviel dat?
Camilla Läckberg: “Ik dacht eerst dat het niet ging werken, want als ik schrijf, zit ik echt helemaal in mijn eigen wereldje. Ik heb ook niet graag dat iemand anders zich met mijn manuscript bemoeit. Maar eigenlijk ging het verbazend goed.”
Henrik Fexeus: “Je zou misschien denken dat Camilla alle politiescènes voor haar rekening nam en ik de scènes met mentalist Vincent, maar zo ging het niet. We begaven ons regelmatig op elkaars terrein, zonder dat de andere daar aanstoot aan nam.”

‘Box’ is het eerste deel van een drieluik. Weten jullie zelf al hoe jullie het verhaal van Mina en Vincent gaan laten eindigen?
Camilla Läckberg: “Ja, het slot ligt al vast in ons hoofd, ook al moeten we de helft van de trilogie nog schrijven. Het leuke is dat je elk boek perfect op zichzelf kan lezen, zonder voorkennis van de andere delen.”
Henrik Fexeus: “We hopen dat lezers echt versteld zullen staan als ze onze trilogie helemaal uit hebben. Henrik en ik zijn dol op complexe raadsels en codes, en die spelen ook een belangrijke rol in ons moordverhaal. We hebben ons rotgeamuseerd met het bedenken van die puzzels. Hopelijk beleven onze lezers evenveel plezier bij het oplossen ervan…”