• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  1. Bette Westera

Bette Westera

Bette Westera is op 20 juni 1958 geboren in Doesburg. Na de middelbare school ging ze naar de Pedagogische Academie, om daarna in Leiden Psychologie te studeren. Na te hebben gewerkt als o.a. onderwijzeres en secretaresse aan de universiteit, begon zij in 1990 aan het schrijven van een kinderbijbelserie. Vanaf 1999 publiceerde ze diverse kleuterverhalen, prentenboeken (vaak op rijm) en gedichtenbundels. Daarnaast schreef Bette Westera ook non-fictie, zoals Mijn lijfboek (2010, Gottmer) en is ze een veelgevraagd vertaalster van prentenboeken. Zij vertaalde o.a. de beroemde boeken van Dr. Seuss.

Ook Bette Westera ontving in haar carrière al vele prijzen. Zo ontving zij in 2011 een Zilveren Griffel voor Ik leer je liedjes van verlangen en aan je apenstaartje hangen, een bundel met 47 gedichten over de dierenwereld met illustraties van Sylvia Weve. In 2013 werd Aan de kant ik ben je oma niet!, dat zij ook samen met Sylvia Weve maakte bekroond met een Vlag & Wimpel van de Griffeljury (naast het Gouden Penseel, zie biografie Sylvia Weve). In 2014 ontving zij een Zilveren Griffel voor Held op sokken, een prentenboek dat zij maakte samen met Thé Tjong-Khing. In 2015 werd de bundel Doodgewoon bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs én de Gouden Griffel, en in 2016 werd dit boek ook nog bekroond met de Gouden Poëziemedaille.

In 2016 verscheen het voorleesboek Arme Rijk van Bette Westera & Sylvia Weve, een bijzonder project met muziek op cd.

In 2017 verscheen de gedichtenbundel Was de aarde vroeger plat?, ook weer met illustraties van Sylvia Weve. In 2018 werd deze bundel bekroond met de Gouden Poëziemedaille en een Zilveren Griffel.

Meer over Bette Westera

Resultaten voor "Bette Westera"

69 resultaten

Filteren
24 van 69 resultaten getoond